Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Nieuw: onze Facebook-pagina


Om u sneller te informeren over ontwikkelingen in de praktijk, veranderingen in personeel, data voor griepvaccinaties en andere zaken die voor u van belang kunnen zijn hebben wij een Facebook-pagina gemaakt. Door een 'like' wordt u automatisch op de hoogte gehouden.
Lees verder »

Belangrijk: het Elektronisch Patienten Dossier


Het Elektronisch patienten dossier (EPD) maakt het mogelijk dat artsen tijdens avond- nacht en weekenddiensten uw belangrijkste medische gegevens kunnen inzien. In acute situaties kan dit overzicht van kerngegevens uit dit EPD van levensbelang zijn. Geeft u die toestemming niet, dan kan dat ook niet zomaar snel even geregeld worden, ook niet in een spoedgeval. Of u toestemming geeft of niet, geef het in elk geval aan ons door. Hieronder vindt u informatie over de achtergronden en hoe u uw beslissing kunt doorgeven. Let op: -zonder kopie van uw ID bewijs kan uw toestemming niet verwerkt worden. -vergeet ook niet het formulier te ondertekenen! U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Voor meer informatie: kijk op whttps://www.ikgeeftoestemming.nl/nl/registratie/toestemming-regelen/01057342
Lees verder »

Gewone mail niet geschikt voor medische gegevens!


Uw privacy is voor u en voor ons heel belangrijk. Het gebruik van gewone mail (zoals Hotmail of Gmail) voor medische gegevens is onvoldoende veilig om uw privacy te waarborgen. Voor hulpverleners is het wettelijk verboden medische gegevens te verzenden via deze diensten. Gelukkig zijn er betere alternatieven. Huisartspraktijk Vingerhoets gebruikt uitsluitend beveiligde diensten voor het verzenden van medische gegevens.
Lees verder »