Mogelijkheden diagnostiek en behandeling

De laatste tijd hebben wij veel geinvesteerd in het uitbreiden van apparatuur voor onderzoek en behandeling  van diverse klachten. Hierdoor hoeft u in veel gevallen niet naar het ziekenhuis maar kunnen veel onderzoeken gewoon in de huisartspraktijk plaatsvinden.

Zo kunnen wij u, gewoon in de praktijk bij uw huisarts, onder andere de volgende faciliteiten voor diagnose en behandeling bieden:

  • Mogelijkheid van 24-uurs bloeddrukmeting. Deze wordt gebruikt bij patienten bij wie de bloeddruk in de spreekkamer tijdelijk stijgt (het zogenaamde 'witte jassen-effect'. Hierbij krijgt u een draagbare bloeddrukmeter in bruikleen die 24 uur lang continue uw bloeddruk registreert.
  • ECG (hartfilmpje) voor diagnostiek van hartaandoeningen. Voor analyse van hartritme-stoornissen kunnen wij zelfs een meerdaags ECG onderzoek doen waarbij u een draagbaar apparaat in bruikleen krijgt.
  • Vaatonderzoek aan de benen. Door apparatuur die gebruik maakt van Doppler-techniek kunnen wij de bloeddoorstroming in uw benen meten en vernauwingen opsporen.
  • Drukmetingen in het oor. Voor het opsporen van vocht achter het trommelvlies bij zowel kinderen als volwassenen gebruiken wij de techniek van de tympanometrie.
  • Stikstofcylinders. Voor het behandelen van wratten hebben wij permanent de beschikking over vloeibare stikstof. U hoeft dus niet naar een speciaal wrattenspreekuur te komen.
  • Oogdrukmeting. Door middel van geavanceerde meetapparatuur en een professionele spleetlamp kunnen wij uw ogen nauwkeurig onderzoeken en een verhoogde oogdruk opsporen.
  • Onderzoek van het netvlies. Als eerste huisartspraktijk in de regio beschikken wij over een moderne digitale netvliescamera. Hiermee kunnen afwijkingen aan het netvlies in een vroeg stadium worden opgespoord. Onder andere al onze patienten met patienten met suikerziekte krijgen jaarliks een uitnodiging voor oogcontrole waarbij het netvlies wordt gefotografeerd en afwijkingen worden opgespoord nog voor zij klachten geven.
  • Kleine chirurgische ingrepen kunnen in veel gevallen in de praktijk worden uitgevoerd.
  • Verder zijn in het gebouw korte lijnen naar verschillende andere disciplines waaronder een prikpost van het ziekenhuis, een Service-apotheek, fysio- en ¬†Mensendiecktherapie, ergotherapie, psychologische hulp, dieetadvies, logopedie, thuiszorg en podotherapie.¬†